Cu acest prilej președintele Consiliului Național al PSD a declarat , joi, că indiferent de rezultatul alegerilor de duminică 19 iunie, liderii politici de la Chişinău trebuie să găsească o cale de stingere a crizei politice din Republica Moldova, pentru că alegătorii se vor enerva la un moment dat să tot aştepte căutarea unei soluţii.
 
Solicitat de jurnalişti să spună dacă susţine un anume candidat la funcţia de Primar al Chişinăului, Adrian Năstase a spus că nu ,,îndrăzneşte să aibă predilecţie nici măcar la meciurile de fotbal”, însă a rugat să fie invitat în Republica Moldova după alegeri pentru a putea veni cu anumite comentarii.
 
În cadrul întrevederii, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor din România, Adrian Năstase au discutat despre relaţiile bilaterale şi au făcut un schimb de opinii despre situaţia politică din R.Moldova.
 
,,Relaţiile dintre România şi R.Moldova sunt foarte bune şi mă bucur că suspiciunile care au existat, s-au dovedit a nu fi corecte. Acum avem datoria şi responsabilitatea de a ne susţine reciproc”, a spus Adrian Năstase
 
Marian Lupu a spus că săptămâna viitoare, Parlamentul va aproba hotărârea privind componenţa Comisiei interparalmentare de colaborare dintre R.Moldova şi România, ,,o platformă foarte bună pentru continuarea şi extinderea dialogului cu ţara vecină”, a subliniat preşedintele interimar.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE