Jannik Sinner s-a retras înaintea meciului cu Auger-Aliassime, din sferturile de la Madrid, iar cele mai multe motive de bucurie nu sunt ale canadianului, care a scăpat de cel mai în formă tenismen din 2024, ci ale lui Novak Djokovic. Sârbul, deși nu joacă, e cel mai avantajat de abandonul italianului.

Jannik Sinner se calificase în sferturile de finală ale turneului de 1000 de puncte de la Madrid după ce trecuse de Khachanov în trei seturi și urma să lupte pentru un loc în careul de ași la Caja Magica. Elevul lui Darren Cahill a luat însă decizia să se retragă din competiție din cauza problemelor medicale care i-au dat bătăi de cap în ultimele zile. Cu gândul la Roma și Roland Garros, Sinner a hotărât să nu forțeze și să se odihnească înainte de ultimele evenimente importante din sezonul de zgură.

După eliminarea lui alcaraz și retragerea lui Sinner, totuși, Novak Djokovic trage cele mai multe și mai impresionante foloase după această retragere a italianului, notează eurosport.ro

Novak Djokovic va continua să scrie istorie în clasamentul ATP datorită reușitelor incredibile pe care le bifează. "Ajutat" puțin de Sinner, cel mai titrat tenismen din istorie are trei motive uriașe să jubileze în vederea ultimelor săptămâni de competiție din sezonul de zgură. În primul rând, abandonul lui Sinner înseamnă că Djokovic mai câștigă o săptămână pe locul 1 ATP, adunând în total 426 de săptămâni, un record absolut, aproape imposibil de doborât (până acum avea asigurate 425 de săptămâni).

În prezent, sârbul are în dreptul său 423 de săptămâni pe locul 1 ATP, însă este imposibil să coboare de pe prima poziție din ierarhia mondială până pe 27 mai. În al doilea rând, Djokovic va sărbători împlinirea a 37 de ani, pe 22 mai, fiind liderul mondial din ATP. Nimeni altcineva nu a mai reușit așa ceva în istoria sportului alb. În cele din urmă, Djokovic va fi cap de serie numărul 1 la Roland Garros. Chiar dacă ipotetic vorbind ar pierde poziția de lider mondial pe 27 mai, capii de serie la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului vor fi stabiliți în funcție de clasamentul dat publicității pe 20 mai.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE