După mai multe zile de pauză, pensionarii au reluat protestele, nemulţumiţi fiind de majorarea tarifelor la apă şi transport public. Vineri, 23 octombrie, zeci de pensionari s-au adunat în faţa Guvernului unde au scandat lozinci cu privire la anularea deciziilor de majorarea a tarifelor.
Echipaţi cu pancarte, megafon şi fluiere au scandat pe scările Guvernului “Jos tariful”, “Anularea deciziilor”, “Pensii şi salarii”.
Premierul Vlad Filat a ieşit afară pentru a discuta cu mulţimea adunată în faţa executivului. Cu toate acestea, pensionarii au refuzat să-l asculte pe Filat, preferând să-l bruscheze.
“Am vrut să discutăm, dar pe dânşii nu îi interesează comunicarea. Ei au alte scopuri. Fiecare cu scopul său în viaţă. Scopul meu este dezvoltarea Republicii Moldova”, a explicat Vlad Filat.”
Ulterior, premierul a invitat la discuţii trei reprezentanţi ai pensionarilor şi au convenit ca luni, 26 octombrie să se mai întâlnească odată, pentru a rezolva problema. Deşi, organizatoarea protestului, Maia Laguta, după întrevederea cu Vlad Filat a precizat că va amâna manifestaţiile până luni, pensionarii au decis să meargă şi în faţa Primăriei pentru a protesta.
Amintim că la 1 octombrie, în urma unei decizii a Consiliului Minucipal, tarifele la apă şi transport public au fost dublate. În acest context, pensionarii au protestat de mai multe ori, în special în vederea prevederii CMC, potrivit căreia au fost anulate gratuităţile în transportul public.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE