Contabila-şef de la Spitalului Clinic de Traumatologie şi Ortopedie din Chişinău este bănuită că a prejudiciat bugetul instituției de un milion de lei.
În acest sens, Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC) instrumentează o cauză penală potrivit căreia în perioada ianuarie - decembrie 2009, contabila ar fi transferat pe contul unei întreprinderi care livra carburanţi spitalului, mijloace băneşti ce depăşesc substanţial suma prevăzută în contract.
Conform contractului, firma se angajase să ofere clinicii 17 500 litri de petrol A 95 în sumă de 152 075 lei. Contabilitatea spitalului însă a efectuat un transfer de 830 703 lei, cu aceşti bani fiind procurate tichete care, ulterior ar fi fost vândute unor staţii peco.
Calculele efectuate demonstrează, contabila  şi-ar fi însuşit ilegal diferenţa de 738 614 lei. Astfel, ofiţerii Centrului au stabilit că în acţiunile contabilei-şef există o bănuială rezonabilă privind însuşirea de către ea a sumei nominalizate.
Drept urmare a controlului efectuat de Comisia Spitalului s-a constatat că facturile fiscale pe suma de 738 614 lei nici nu au fost luate în evidenţa contabilă a instituţiei. Plus la aceasta, bănuita ar fi falsificat semnătura directorului Spitalului Clinic de Traumatologie şi Ortopedie care urma să fie aplicată pe delegaţii.
În acest caz, CCCEC derulează urmărirea penală pornită în temeiul alineatului 5, articolul 191 Cod penal al RM - “Delapidarea averii străine”, iar dacă va fi găsită vinovată, contabila riscă de la 8 la 15 ani .
În prezent, bănuita are interdicţia de nepărăsire a teritoriului ţării.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE