Până la sfârşitul anului curent BERD va semna un şir de proiecte de investiţii în R. Moldova, în sumă de 80 milioane euro se arată într-un comunicat difuzat de BERD, luni, 5 octombrie.  
Directorul pentru Caucaz, Moldova şi Belarus al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Paul-Henri Forestier, se va afla în R. Moldova în perioada 5-7 octombrie.
Pe parcursul vizitei sale directorul BERD va avea întrevederi cu autorităţile țării noastre, inclusiv cu primul ministru, Vlad Filat, membri ai cabinetului de miniştri, preşedintele în exerciţiu al republicii şi speakerul parlamentului, Mihai Ghimpu, primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă.
Totodată, oficialul BERD se va întâlni cu viceguvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Marin Moloşag, cu reprezentanţii organismelor internaţionale la Chişinău şi conducerea companiilor beneficiare de investiţiile BERD.
Pe parcursul vizitei va reafirmat angajamentul BERD de a sprijini dezvoltarea economiei R. Moldova prin investiţii în domeniul transportului, infrastructurii municipale, precum şi în proiecte de eficienţă energetică. În acelaşi timp, BERD va continua să contribuie la sporirea nivelului de intermediere financiară în economia țării noastre prin linii de credit noi oferite băncilor şi instituţiilor de microfinanţare spre creditarea microafacerilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii.
În implementarea proiectelor în Republica Moldova, BERD va continua să colaboreze cu Banca Europeană de Investiţii şi cu Uniunea Europeană prin intermediul Facilităţii pentru Investiţii în Vecinătate (NIF). 
De la începutul activității sale în Republica Moldova şi până în prezent, BERD a investit peste 300 milioane euro în domeniul infrastructurii, precum şi în sectoarele corporativ, bancar şi energetic. Proiectele finanţate de BERD au atras investiţii suplimentare în valoare de 235 milioane euro în economia Republicii Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE