Uniunea Centristă din Moldova (UCM) va merge pe listă separată la anticipate, a declarat astăzi, 18 iunie, Mihai Petrache, reprezentant UCM. Formaţiunea a luat această decizie pentru că nu a reuşit să ajungă la un consens în urma negocierilor purtate cu mai multe partide, printre care, Partidul Democrat, Partidul Social Democrat şi chiar Partidul Liberal Democrat.
Petrache consideră că UCM, în componenţa căreia intră şi Partidul Umanist (PU), va acumula numărul necesar de voturi la alegerile din 29 iulie pentru a accede în Parlament. În acest scop, “UCM mizează pe electoratul din Găgăuzia”, a mai spus Petrache.
“Din păcate, eforturile partidelor politice s-au redus nu la ce trebuie făcut, dar la cine şi cu cine merge, au fost preocupate de tot felul de mariaje politice şi locuri pe listă”, a declarat Petrache. Totodată acesta a prezentat astăzi programul electoral al formaţiunii.
UCM pledează pentru demilitalizarea ţării, organizarea unui referendum în privinţa stabilirii unui statut constituţional limbii de stat şi celei ruse.
Totodată, UCM insistă la reintegrarea teritorială a ţării prin instituirea unei federaţii. Iar Republica Federativă Moldova să cuprindă “alţi doi subiecţi – Republica Moldovenească Transnistreană şi Republica Moldovenească Găgăuzia”, a declarat Petrache.
Acesta mai spus că nu ştie ce loc va ocupa pe listă Vasile Tarlev şi că formaţiunea urmează să ia o decizie în acest sens, sâmbătă, 20 iunie.
Amintim că UCM a participat în cadrul alegerilor parlamentare din 5 aprilie, avându-l pe Vasile Tarlev în fruntea listei. În urma alegerilor, UCM nu a acces în Parlament, clasându-se sub pragul de 6%.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE