În urma protestelor din 7 aprilie, 371 de tineri au fost arestaţi şi maltrataţi de către poliţie, transmite Politik cu referire la datele Primăriei mun. Chişinău.
În baza apelurilor primite de la rude şi a mărturiilor persoanelor care au avut de suferit, Primăria mun. Chișinău a  reuşit să stabilească legătura sau a aflat date de contact cu circa 160 de persoane.
Până la acest moment Primăria a investigat încă 70 de cazuri noi (din 115 cazuri investigate până în prezent) de tortură, tratament inuman şi degradant aplicate de către poliţie tinerilor arestaţi. Printre victime se numără 35 de elevi, dintre care 17 studiază în instituţiile de învăţământ municipale. Elevii care au avut de suferit la comisariatele de poliţie au vârsta cuprinsă între 12 şi 19 ani.
Primăria continuă investigaţiile pentru acumularea informaţiei relevante cu privire la abuzurile comise de poliţie după data de 7 aprilie 2009. În acelaşi timp, Primăria municipiului Chişinău este în căutarea de parteneri pentru organizarea unui program de reabilitare a tinerilor maltrataţi de poliţie.
Persoanele care au avut de suferit de pe urma abuzurilor poliţiei se pot adresa la următoarele numere de telefon din cadrul primăriei mun. Chișinău: 20.15.16, 20.17.07, 22.10.02.
 Mai jos vă prezentăm o listă de persoane care au avut de suferit grav de pe urma abuzurilor poliţiei:
Zmeu Dumitru – 12 ani, elev, a fost reţinut pe data de 7 aprilie în cadrul acţiunilor de protest împreună cu un prieten de către poliţişti, bătut cu bastonul şi deposedat de telefonul mobil. Dus împreună cu prietenul său într-un birou din incinta Comisariatului General de Poliţie unde li s-au aplicat câteva lovituri cu bastonul de cauciuc de către 6 poliţişti.
Andronic Gheorghe – invalid de gr.III, pensioner, participant pasnic la protest. A fost arestat timp de 10 zile la penitenciar, amenda 50 lei.
Aramă Victor – participant pașnic la protest, reținut pe 8 aprilie la ora 1:30 noaptea. Reținut 3 zile la izolator şi maltratat; 13 zile la penitenciar. A urmat 10 zile tratament la spital.
Banari Radu – student, nu a participat la acţiunile de protest. Reţinut seara pe data de 7 aprilie de poliţişti îmbrăcaţi în civil. Bătut cu bestialitate în momentul reţinerii, dus într-un subsol unde, de asemenea, a fost bătut, după care a fost urcat într-o maşină şi transportat la Comisariatul Buiucani. Impus să semneze declaraţii fără a avea posibilitatea să cunoască ce semnează.
Buga Ion – reţinut pe data de 8 aprilie pe la ora 0:00 de către poliţie în timp ce se deplasa spre casă. Nu a participat la proteste. În momentul reţinerii a fost agresat de către poliţişti, bătut, urcat într-o maşină şi dus la Comisariatul general de poliţie. Impus să semneze declaraţii precum că ar fi participat la acţiunile de protest. După 3 zile de arest, transferat la Vulcăneşti pe o perioada de 5 zile unde a fost bătut în continuare.
Butmalai Ion – elev, reținut pe data de 8 aprilie în jurul orelor 0:00 împreună cu tatăl său în timp ce se deplasau de la Chișinău spre Cahul. Nu a participat la acțiunile de protest. I s-au aplicat câteva lovituri cu bastonul de cauciuc și dus la Comisariatul General de Poliție unde a fost încontinuare maltratat dur de către poliție.
Fedotov Vadim - student, perioada de arest 16 zile. Protestatar paşnic. Dosar penal. A fost reţinut pe str. Columna şi dus la Comisariatul de Poliție Centru. Judecat în sediul comisariatului şi sancţionat cu 20 zile arest. Erau 25 tineri într-o odaie 3x4 m patraţi. Nu a fost hrănit 2 zile.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE