După o perioadă plină de incertitudine și negocieri, 36 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza au fost evacuați și sunt în siguranță. Cetățenii noștri au traversat astăzi punctul de trecere a frontierei de la Rafah și se îndreaptă spre capitala Egiptului, Cairo. Despre aceasta a anunțat președintele Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Cetățenii Republicii Moldova se află acum în grija funcționarului consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, care i-a preluat la punctul de trecere. Aceștia beneficiază de asistență consulară și organizarea etapei următoare a călătoriei lor spre Republica Moldova.

Din Cairo cetățenii noștri vor fi transportați la București, împreună cu cetățenii români, cu o cursă aeriană specială organizată de Ministerul Afacerilor Externe din România, iar ulterior preluați cu un autocar pus la dispoziție de autorități.

„Sunt recunoscătoare tuturor celor care au lucrat fără odihnă la acest proces complex de evacuare: angajații ambasadelor noastre din Israel și Turcia, ultima acreditată prin cumul în Egipt, echipa Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, colegii din celelalte instituții implicate, precum și partenerii noștri strategici, România, Ucraina și Statele Unite ale Americii. Grație acestui efort comun, cetățenii noștri sunt în siguranță”, a menționat Maia Sandu.

Anterior MAIE anunțase despre un număr de 51 de conaționali care urmau să părăsească Fâșia Gaza

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE