Reaprindeţi candela-n răscruce/ Lângă busuiocul cel mereu—/ Degerat la mâni şi la picioare/ Se întoarce-acasă Dumnezeu. Doamne, Cel din slavi creştine/ Ce păcate oare-ai săvârşit/ Că te-au dus acolo şi pe Tine/ În Siberii fără de sfârşit ?! (Reaprindeți candela, versuri G. Vieru)
”Eminescu, La mănăstirea Căpriana, Reaprindeți candela, Imensitate, Pentru Ea, Limba română, Răsai, Trei culori, Maluri de Prut, Două lacrimi gemene, Suveranitate, O serenadă” cântece interpretate cu atâta drag de Doina și Ion Aldea Teodorovici, cei care ne-au lăsat mult mai săraci acum 17 ani de zile, de când nu mai sunt printre noi.
”Doina şi Ion n-au inventat nimic, ei, pur şi simplu, au ars în cântecul lor”, spunea poetul Grigore Vieru.
”Doina şi Ion au trăit fericirea dimineţii. Ei au învăţat să râdă de la răsăritul soarelui, de la aprinsul zorilor, de la ciripitul păsărilor, de la bucuriile dimineţii cu rouă, de la vorba dulce a mamei, de la şopotul izvorului, de la zâmbetul copilului. Au învăţat să plângă de la durerea acestui mult pre pătimit pământ. Doina şi Ion şi-au iubit până la lacrimi baştina, prietenii, părinţii, feciorul Cristi, pe care-l adorau, spune Eugenia Marin, mama Doinei.
Vineri, 30 octombrie, la mormântul artiştilor de pe strada Armenească se va oficia un parastas, cu începere de la orele 12:00, în memoria interpreților nepereche Ion și Doina.
Politik amintește că în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992 au murit într-un tragic accident de mașină Doina și Ion Aldea Teodorovici. Maşina în care se deplasau spre Chişinău a intrat într-un copac în apropierea localităţii Coşereni, la 49 de kilometri de capitala României.
În maşină se aflau patru persoane, şoferul şi însoţitorul au scăpat fără nici o zgârietură în timp ce Doina şi Ion aflaţi pe bancheta din spate au fost striviţi între greutatea maşinii şi copacii de pe marginea drumului. Moartea celor doi a fost percepută la data respectivă ca o tragedie naţională. Cu toate acestea autorităţile nu au făcut dreptate morţilor, catalogând totul drept un nefericit accident în ciuda faptului că cele mai multe indicii duceau către crimă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE