La un an de la moartea lui Valeriu Boboc, preşedintele interimar Mihai Ghimpu a prezentat noi imagini din seara de 7 aprilie. În imaginile captate de camerele de supraveghere instalate pe clădirea Guvernului, se vede cum zeci de poliţişti înarmaţi au descins în Piaţa Marii Adunări Naţionale lovind cu picioarele mai mulţi tineri care se aflau în piaţă. Aceştia au fost doborâţi la pământ, după care, în stare inconştientă, au fost urcaţi în maşini şi duşi din Piaţă.
În imagini apare şi comisarul oraşului responsabil de ordinea publică, Iacob Gumeniţă, care loveşte în trei dintre tinerii care erau la pământ. „S-a comportat ca o adevărată hienă”, a apreciat Chirtoacă comportamentul lui Gumeniţă.
Printre protestatari se afla şi Valeriu Boboc, cel puţin aşa susţin Mihai Ghimpu şi primarul general Dorin Chirtoacă. În imagini se vede clar cum în jur de 20 persoane s-au adunat în jurul lui Valeriu Boboc, care zăcea mort la pământ, după care acesta a fost transportat într-o maşină de tip Niva.
Potrivit lui Chirtoacă, acţiunile au loc în jurul orei 1 dimineaţa şi au durat 11 minute. “Imaginile sunt filmate de două camere de pe Guvern, una de sus şi una de jos. Cea de jos are un tablou static, iar cea de sus este de cineva dirijată, căci se mişcă într-o parte şi alta.
Întrebat de ce abia acum a prezentat imaginile, Ghimpu a declarat că “abia acum le-am găsit. Până acum au fost dosite de Voronin”. Preşedintele interimar a precizat că mai deţine astfel de imagini, dar acestea urmează să fie studiate şi anchetate de Procuratura Generală.  

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE