Guvernul SUA va mai acorda 10 mln de dolari Republicii Moldova, pentru creșterea economă. În acest sens, Secretarul general al Guvernului, Victor Bodiu și reprezentantul Ambasadei SUA în RM, Marcus Micheli au semnat joi, 25 august, primul Amendament la Acordul de asistenţă, între cele două state.
Marcus Micheli a spus că în urma semnării Acordului respectiv şi Primului Amendament mijloacele financiare prevăzute în Acord se vor dubla ajungînd pînă la suma de circa 20,5 mln dolari.
Oficialul a precizat că Guvernul SUA a lansat în Republica Moldova programe privind competitivitatea sectorului privat (mediul de afaceri, productivitatea sectorului privat şi oportunităţile economice, consolidarea productivităţii întreprinderilor micro, mici şi mijlocii).
La rândul său, Victor Bodiu a a precizat că prezentul Acord va susţine capacitatea întreprinderilor de a se integra pe pieţele interne şi externe prin creşterea productivităţii, dezvoltarea şi aplicarea tehnologiilor moderne a practicilor moderne de marketing.
De asemnea, secretarul general al Guvernului, s-a referit şi la faptul că efectele pozitive ale eforturilor noastre comune sunt deja vizibile. În prima jumătate a anului 2011 ritmul de crestere a exporturilor (în creştere cu 64,9%), pentru prima dată într-o lungă perioadă de timp, a au întrecut importurile (exporturile depăşind importurile cu 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010). În prima jumătate a anului 2011, atât producţia industrială cât şi cea agricolă, sunt în creştere substanţială - cu 9,1% şi respectiv 3,9% - indicatori ce vor avea un impact direct şi asupra veniturilor populaţiei.
De menționat că, Acordul de asistenţă dintre Guvernul SUA şi Guvernul Republicii Moldova pentru creşterea economică a fost semnat la 6 iulie 2010 şi prevede alocarea a 10 mln dolari pentru dezvoltarea economică a RM.
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE