Au mai rămas câteva zile până la primul weekend din octombrie, când celebrăm Ziua Națională a Vinului. După doi ani de pauză, pe 1 și 2 octombrie, Piața Marii Adunări Naționale se va transforma într-un orășel al vinului, unde se vor aduna 86 de vinării din țară.  Cea de-a XXI-a ediție a Zilei Naționale a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu suportul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și USAID Moldova.  
Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare susține că, Republica Moldova are succese remarcabile în producerea și promovarea produselor de vinificație.

”Republica Moldova începe să revină la normal, de aceea, a fost luată decizia să fie creat, pe lângă Oficiul Național al Viei și Vinului, Consiliul Național de organizare a acestui frumos eveniment, de importanță națională. Așadar, pe 1 și 2 octombrie, vă așteptăm cu mult drag. Vinificatorii din Moldova vă așteaptă să vă prezinte succesele lor. O să vedeți crame mici, crame care exploatează 7-8-10 hectare și care au reușit să aibă niște succese extraordinare în procesul de producere a vinurilor de cea mai înaltă categorie și cea mai înaltă clasă. Din acest considerent, doresc să vă invit încă o dată să participați”, a menționat Vladimir Bolea.
 
În ajunul Zilei Naționale a Vinului, țara noastră va găzdui un concurs național de degustare – „Vinul Moldovei 2022”, organizat în conformitate cu normele concursurilor internaționale de vinuri, elaborate de Organizația Internațională a Vinului (OIV). Desfășurată în premieră, competiția va avea loc pe 29 și 30 septembrie și este dedicată vinurilor produse din soiuri autohtone, vinurilor din soiuri noi de selecție moldovenească, vinurilor obținute prin asamblarea lor cu cele din soiuri europene, precum și băuturilor spirtoase de origine vitivinicolă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE