Volodimir Zelenki a fost invitat să țină un discurs în cadrul ceremoniei de deschidere a celei de-a 75-a ediții a Festivalului de film de la Cannes, relatează postului TF1.

"Avem nevoie de un nou Chaplin care să demonstreze că cinemaul nu este mut" în faţa războiului din Ucraina, a declarat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, intervenind de la Kiev într-un mesaj video la deschiderea, marţi seară, a celei de-a 75-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes.

Liderul de la Kiev a evocat rolul pe care actorul Charlie Chaplin (n. 1888 – d. 1977) l-a jucat în denunțarea ororilor lui Adolf Hitler.

„Pe 24 februarie, Rusia a început un război pe scară largă împotriva Ucrainei, cu intenția de a merge mai departe în Europa. În fiecare zi, găsim noi gropi comune. Rușii omoară, omoară, omoară! Ați văzut ce s-a întâmplat la Bucha, ați văzut Mariupolul… Nu este iad, este mult mai rău. Responsabilitatea stă la o singură persoană. Avem nevoie de un nou Chaplin!”, a afirmat Zelenski, el însuși fost actor de comedie.

Zelenski a cerut cinematografiei „să transpună realitățile războiului”: „Avem nevoie de un cinematograf care să asigure acest scop, că toată lumea este de partea libertății. Cinematografia nu trebuie să tacă”

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE