Vladimir Voronin tocmai şi-a anunţat oficial demisia din funcţia de şef al statului. Mesajul său a fost transmis, vineri, 11 septembrie, la postul public de televiziune Moldova 1, dar şi alte posturi afiliate Partidului Comuniştilor. Mesajul său poate fi găsit şi pe pagina de internet a PCRM.
Voronin a mulţumit cetăţenilor pentru “sprijinul acordat” în 8 ani de guvernare şi s-a arătat întristat de faptul că trebuie să predea funcţia conducerii ţării. “Vă spun sincer, predau cu inima grea funcţiile conducerii ţării în mîinile noii puteri. Voi fi franc: eu nu cred în capacitatea politicienilor care au făcut alianţă doar în baza emoţiilor negării şi denigrării totale a propriei ţări, doar în scopul repartizării funcţiilor, de a propune societăţii un nou program pozitiv”, a declarat Voronin în discursul său.
Amintim că Vladimir Voronin a deţinut funcţia de preşedintele al statului din 2001. Vladimir Voronin anunţase încă la 2 septembrie că va renunţa la funcţia de preşedinte al ţării în favoarea mandatului de deputat. În acest sens, Voronin urmează să demisioneze şi în faţa Parlamentului, după care Mihai Ghimpu, preşedintele Parlamentului, va prelua interimatul funcţiei de şef al statului.

Mesajul ex-preşedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin, către cetăţeni

Biografia ex-preşedintelui Vladimir Voronin

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE