Vladimir Voronin, liderul comuniștilor repetă ideile campaniei sale electorale, împărțind anateme în dreapta și în stânga.
În cadrul unei emisiuni la un post de televiziune afiliat comuniştilor, Voronin a declarat că partidul pe care îl conduce nu va suferi după plecarea din fracţiunea comuniştilor a deputatului Vladimir Ţurcan, deoarece în partid ar fi venit în ultimul timp, mulţi tineri. Voronin a repetat că decizia de a nu-l vota lunea trecută pe Marian Lupu a fost o decizie democratică a partidului său, pentru că politica provocată de Alianţa pentru Integrare Europeană ar fi, în opinia fostului preşedinte moldovean, una anti-naţională.
Potrivit lui Vladimir Voronin, liderii celor 4 componente care au format coaliţia liberală, nu au ce căuta în politica moldovenească, pentru că, aşa cum spune Vladimir Voronin, ei ar aduce rău Republicii Moldova şi cetăţenilor ei, şi asta pentru că Filat, Ghimpu, Lupu şi Urechean ar promova, după opinia lui Vladimir Voronin, o politică anti-naţională şi pro-română.
Vladimir Voronin a supus unei critici dure chiar semnarea acordului privind micul trafic la frontieră, care, în opinia lui, ar prejudicia foarte mult partea moldovenească. De asemenea, Vladimir Voronin a spus că Alianţa a adus „elemente criminale” în Parlament. El a nominalizat şi câţiva deputaţi care fac parte din AIE şi tot în cadrul acestei emisiuni, Vladimir Voronin a sugerat că nu este deranjat de plecarea câtorva fruntaşi din fracţiunea parlamentară PCRM. Ceea ce a mai surprins din declaraţiile făcute de liderul comuniştilor, că fostul său coleg de partid, actualul preşedinte al Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu ar trebui să abandoneze scena politica moldovenească.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE