RTVProducătorii ruși de textile vor distrugerea hainelor de contrabandă din Uniunea Europeană. Șeful Asociației de textile, Șamhal Ilidarov, a adresat deja un demers în acest sens președintelui rus, Vladimir Putin, informează Politik.md cu referire la Censor.net.ua.
În opinia liderului producătorilor de confecții din textile, ”distrugerea cârpelor introduse ilegal în Rusia poate motiva activitatea industriei confecțiilor”.
Acesta a remarcat faptul că principalul tip de contrabandă, astăzi, sunt jachetele importate, dar și blugii. Ele sunt adesea importate în Federația Rusă în mod ilegal și se vând mult mai scump decât valorează în realitate, susține Șamhal Ilidarov.
"Hainele de contrabandă  sunt distruse, de exemplu, în Spania. Aceasta sprijină competitivitatea producătorilor locali”, consideră liderul producătorilor ruși de îmbrăcăminte și textile.
Mai mult decât atât, în demers se propune și interzicerea achizițiilor de textile și unele produse din industria ușoară de către instituțiile de stat din Rusia. Aceste achiziții, spune el, acum reprezintă mai mult de 400 de milioane de dolari.
Conform raportului Asociației producătorilor de textile din Rusia, capacitatea anuală a pieței de textile din Rusia este de aproximativ 31 de miliarde de dolari. O treime din aceasta, mai mult de 9 miliarde de euro, provin din importurile de contrabandă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE