România va cere Uniunii Europene să anuleze obligativitatea celor 500 de euro necesari pentru obţinerea vizei către România, a declarat Traian Băsescu. În schimb, doritorii de a obţine viză vor semna o declaraţie pe proprie răspundere prin care vor confirma că deţin această sumă fără a li se cere o dovadă în acest sens.
„România trebuie să respecte legislaţia Uniunii Europene. Şi nouă ne este greu să explicăm familiilor din R. Moldova că nu se pot duce să-şi viziteze rudele din România, dar vom rezolva şi asta uşor, uşor”, a dat asigurări preşedintele României.
Totodată, Băsescu a menţionat că se vor face schimbări şi în domeniul educaţiei şi anume în ce priveşte elevii şi studenţii care aleg să-şi continue studiile în România. Pentru aceştia, a mai spus Băsescu, vor fi acordate încă o mie de locuri de studiu fără bursă în instituţiile de învăţământ de peste Prut. Ministerul român de educaţie îşi va asuma taxele de şcolarizare. În prezent, în România îşi fac studiile 3400 de elevi şi studenţi din R. Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE