Standul Republicii Moldova în cadrul acestui eveniment reprezintă vinuri „Cricova”, ,„Lion Gri”, „Purcari”, „Dionis-club”, “Intertrade”, “Migdal-P”, “Agrovin Bulboaca”, alături de producţia vinificatorilor din Franţa, Spania, Australia, Chile, Africa de Sud şi alte ţări.
În cadrul aceleeaşi ceremonii, ministrul moldovean a deschis standul ţării noastre la expoziţie şi Centrul de promovare a vinului moldovenesc în China, rezultat al efortului comun al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ambasadei RM în China şi firmei locale „KSK”.
Cu acest prilej, oficialul moldovean a făcut o prezentare a oportunităţilor investiţionale ale Republicii Moldova şi a palmaresului obţinut de vinificatorii moldoveni pe arena internaţională, menţionînd perspectivele bune de promovare a vinului moldovenesc pe piaţa chineză.
În prima zi de lucru în China, Bumacov s-a întîlnit cu o delegaţie franceză la expoziţie, condusă de Jean-Paul Gachy, preşedintele Consiliului regional Champagne, Franţa, în cadrul căreia a fost  examinat subiectul aderării Republicii Moldova la politica europeană a „denumirilor geografice”, importantă pentru promovarea vinurilor moldoveneşti pe piaţa UE.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE