Un notar și un fost șef de direcție din cadrul Consiliului raional Criuleni sunt suspectați de faptul că ar fi falsificat mai multe acte din numele Consiliului Raional, după care s-au ales cu un apartament din raion.

În luna septembrie a anului 2017, suspecții au înregistrat dreptul de proprietate la Oficiul Cadastral Teritorial Criuleni, astfel dobândind prin înșelăciune și uz de acte false apartamentul, cauzând administrației publice locale o daună materială considerabilă.

La 1 iunie, polițiștii sub conducerea Procuraturii Criuleni au efectuat mai multe percheziții la domiciliile și birourile de serviciu ale suspecților.

În cadrul perchezițiilor au fost ridicate contracte de vânzare cumpărare cu semne de falsificare, tehnică de calcul și alte mijloace de probă care confirmă bănuiala rezonabilă.

La moment, de către organul de urmărire penală al Inspectoratului de poliție Criuleni a fost pornită o cauză penală pentru escrocherie.

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă amendă de la 42 500 la 67 500 de lei sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE