Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a comentat solicitarea Moldovagaz către ANRE care prevede majorarea prețului la gaz de la 16 la 22 de lei. Astfel, Grosu a menționat că ar trebui să așteptăm auditul Curții de Conturi, primul în istoria companiei fiice a Gazprom, iar ulterior multe lucruri vor deveni mai clare, notează POLTIK.MD.

,,Așteptăm să vedem ce va spune ANRE, iar noi, de la Parlament, așteptăm să vedem ce ne spune Curtea de Conturi. Iată așa un mic anunț. Se apropie momentul, Curtea de Conturi poate să vină să ne spune rezultatele primului raport de audit din istoria Moldovagaz, despre ce s-a întâmplat în această instituție. Așteptăm să vedem ce ne spune ANRE, despre cât de argumentată este solicitarea de majorare”, a declarat Grosu pentru POLITIK.MD.

Întrebat dacă cunoaște sau are suspiciuni că raportul Curții de Conturi ar putea scoate al iveală anumite ilegalități sau fraude din cadrul companiei Moldovagaz, Grosu a menționat că: ,,Eu de la Moldovagaz niciodată nu am avut vești bune”.

Întrebat dacă este o coincidență sa nu faptul că a doua zi după reținerea fostului președinte, Igor Dodon, Moldovagaz, care este companie fiică a concernului rus, Gazprom, a solicitat majorarea tarifului la gaz, Grosu a refuzat să creadă că este o legătură: ,,Nu, nu cred că este vreo legătură”.

Din 1 iunie, moldovenii ar putea achita 22 de lei pentru un metru cub de gaz. Compania Moldovagaz a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) aprobarea cu începere de la 1 iunie 2022 a noilor prețuri reglementate pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali.

Acestea ar urma să se fie majorate cu 58% – 70%, în funcție de presiunea din rețeaua de distribuție a metanului la care sunt conectate instalațiile consumatorilor.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE