La Chișinău a avut loc ședința solemnă comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României, la care au participat Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, Președintele Senatului României, Florin-Vasile Cîțu, Președintele Camerei Deputaților, Ion-Marcel Ciolacu, împreună cu membrii celor două legislative.

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, a declarat în cadrul conferinței de presă comune că, de această dată, Republica Moldova va fi mult mai pregătită de iarnă, în contextul crizei energetice și, în special, a gazelor.

,,Noi avem mulți prieteni în occident, care ne vor ajuta în această criză energetică și în procesul de diversificare a resurselor, în așa fel încât să fim mult mai pregătiți la iarnă”, a declarat Igor Grosu.  

Președintele Camerei Deputaților de la București, Ion-Marcel Ciolacu, a declarat că nu va intra în detalii, dar s-a arătat sigur că Republica Moldova va face față crizei energetice.

”Nimic și nimeni nu va sta în calea integrării europene a Republicii Moldova, mai ales cu un garant puternic cum este România. Nu vreau să intru în nici un detaliu, dar vă spun cu certitudine că Republica Moldova nu va intra în nici o criză energetică. De aceea, România trebuie să fie alături de Republica Moldova”, a menționat Marcel Ciolacu.

Președintele Senatului României, Florin-Vasile Cîțu, a menționat în aceeași intervenție publică că, integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană este o cale ireversibilă.

”Este important ca să se obțină statutul de stat candidat la UE, este de datoria noastră să ne asigurăm că nu vor exista condiționalități”, a declarat Florin Câțu.  

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE