PulsMedia.md a intrat în posesia imaginilor video, surprinse de camerele de supraveghere de la terasa CoffePoint, de pe strada Kiev 9, cu momentul în care este asasinat cu sânge rece cetățeanului turc, Izzet Eren, în vârstă de 41 de ani, liderul principal al bandei Tottenham Turks din Nordul Londrei, de către un killer mascat care a fugit de la fața locului cu o bicicletă electrică.

Din imaginile video se vede cum kilerul, în plină zi, se apropie de terasa la care stătea cetățeanul turc și a efectuat șapte focuri de armă și patru în cap, dintr-un pistol de model nestabilit încă, dar pe care îl ținea în mâna stângă.

Imediat după asasinat, cei care se aflau la terasă, inclusiv cu copii au luat-o la fugă, iar cetățeanul turc a rămas nemișcat pe scaun.

Ofițerii de investigații au ridicat înregistrările de pe camerele de supraveghere din zonă, ultima dată fiind suprins în proximitatea Spitalului Clinic Municipal Sfânta Treime de la intersecția străzii Alecu Russo cu strada Nicolae Dimo.

Este de menționat ofițerii legii au stabilit un cerc de bănuiți și suspecți, doi dintre care au fost reținuți noaptea trecută, iar în prezent se desfășoară mai multe măsuri speciale de investigații.

Totodată, potrivit altor surse din cadrul MAI, dis-de-dimineață, peste 200 de angajați ai INSP, Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Inspectoratului General de Carabinieri, dar și mașcații de la BPDS „Fulger”, au luat la puricat fiecare colțișor, fiecare scorbură, din pădurea dintre sectorul Rîșcani și Ciocana.

Potrivit poliției, individul împușcat a fost anunțat în căutare pe canalele Interpol de către autoritățile de drept ale Regatului Unit al Marii Britanii, cu scop de arest și extrădare, fiind învinuit de comiterea unor infracțiuni de contrabandă și comercializarea heroinei.

Acesta nu a fost extrădat până acum, deoarece a depus cerere de azil. Acum doi ani i-a fost refuzată procedura de azil, dar până la moment nu există o decizie definitivă a instanței de judecată pe acest caz.

Mai mult, acesta a fost plasat în arest, cu ulterioara extrădare, dar a fost eliberat din arest în urma deciziei instanței de judecată.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE