Chiar dacă arborarea drapelului de stat murdar, pătat, desenat sau rupt, se consideră profanare a acestuia și se sancționează dur, legea pare să nu fie valabilă pentru toți. Astfel că, un drapel care de departe pare parcă rupt de câini, a fost arborat chiar pe sediul Judecătoriei Buiucani, municipiul Chișinău, informează Politik.md.
Pentru că drapelul a fost arborat pe clădirea în care se află Judecătoria Buiucani, Inspectoratul Fiscal de Stat și Pretura Buiucani, am încercat să obținem o explicație, însă nimeni dintre reprezentanții administrației acestor instituții de stat nu a putut să ne-o ofere. Aceștia aruncă reponsabilitatea de la unii la alții.
”Nu noi suntem responsabili. Da, suntem la ultimele etaje, dar vă duceți la Pretură, ei o să vă spună”, ne-a declarat vicepreședinta Judecătoriei Buiucani, Aliona Danilov.

Ulterior, reporterul Politik.md a fost trimis de la Pretură, la reprezentanța Inspectoratului Fiscal de Stat din aceeași clădire, iar de acolo – la sediul central al Inspectoratului Fiscal de Stat. Astăzi, 7 august, în ziua următoare după înregistrări, drapelul a fost schimbat pe unul nou.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE