Mai multe hectare de pădure tânără au fost mistuite de flăcări în satul Prepelița, raionul Sîngerei. Incendiul a avut loc vineri, 1 aprilie, comunică Politik.md.
Pentru a lupta cu flăcările, la fața locului a venit un singur echipaj de pompieri, dar și câțiva săteni. Deși au fost sunați în repetate rânduri, reprezentanții serviciului 901 nu au trimis întăriri. Solicitați să comenteze situația, comunicatoarea Serviciului Situațiilor Excepționale a declarat că nu a existat posibilitatea să fie îndreptată spre acest incendiu și o altă autospecială deoarece în ziua respectivă vântul puternic favoriza incendiile de vegetație, astfel că într-o singură zi pompierii din nordul țării au fost solicitați în situații similare de aproximativ 30 de ori.
Potrivit martorilor și autorităților, incendiul de vegetație a pornit de la o mașină care s-a defectat și s-a aprins din mers pe un câmp din apropierea pădurii. În consecință, flăcările au distrus aproximativ două zeci de hectare de pădure care, spun martorii, erau destinate înmulțirii fazanilor. Pentru că incidentul nu este unul izolat, iar cazuri similare au avut loc și în alți ani, mai mulți localnici au venit să-și apere cu propriile forțe livezile. Aceștia au adus de acasă sticle cu apă și mături din crengi verzi, pentru a opri focul. Flăcările au fost lichidate în aproximativ două ore și jumătate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE