Premierul Natalia Gavrilița nu exclude alte remanieri în Guvern, iar aceastea, sugerează premierul, ar putea avea loc în curând. Șefa cabinetului de miniștrii susține că vrea să se miște mai rapid lucrurile pe anumite domenii, iar miniștrii care nu vor îndeplini această sarcină, ar urma să fie revocați din funcție.

După ce vineri, Vladimir Bolea a fost învestit în funcția de ministru al Agriculturii, în locul lui Viorel Gherciu, premierul a spus că la aproape un an de la învestirea Guvernului, echipa cabinetului de miniștri ar putea fi îmbunătățită.

„Este o întrebare complicată, pentru că multe dintre persoanele care au acceptat pozițiile în Guvern au renunțat la o anumită carieră, la poziții mai bine plătite. Dar, într-adevăr, sunt timpuri complicate, ne dorim o viteză mai mare pe anumite domenii, de aceea vorbesc continuu cu miniștrii și dacă voi vedea că anumite lucruri nu se mișcă suficient de repede sau anumite priorități nu sunt puse în capul mesei, atunci, după un an deja, cred că este cazul să vedem dacă putem găsi alternative mai bune”, a declarat Natalia Gavrilița.

Guvernul Gavrilița a fost învestit pe 6 august 2021 cu votul a 61 de deputați ai fracțiunii PAS în cadrul ședinței extraordinare a Parlamentului. Totodată a fost votat proiectul de hotărâre prin care  a fost modificat numărul de ministere de la nouă la treisprezece.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE