Naționala Moldovei a învins astăzi selecționata Insulelor Feroe cu 1-0, într-un meci din grupa ”E” de calificare pentru Campionatul European de fotbal, care va avea loc în Germania în anul 2024. Moldova a urcat astfel pe locul 2 în clasament cu 8 puncte, la egalitate de puncte cu lidera grupei, Cehia. În premieră, Moldova are șanse reale, matematice, pentru o calificare istorică la un turneu final de anvergură. Următorul meci din preliminarii tricolorii îl vor juca pe 15 octombrie, în Polonia.

Golul victoriei a fost marcat de căpitanul Vadim Rață în minutul 53. Mijlocașul a înscris al doilea său gol pentru echipa națională după o pasă a lui Ion Nicolaescu.

Echipa antrenată de Serghei Cleșcenco a obținut astfel a doua victorie consecutivă în preliminariile Campionatului European din 2024 și totodată este de neînvinsă în ultimele trei partide.

"Tricolorii" vor disputa următorul meci din prelminariile EURO-2024 pe 15 octombrie cu Polonia în deplasare. Trei zile mai devreme, reprezentativa Republicii Moldova are programat un amical cu Suedia la Solna.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE