Novak Djokovic este campion la US Open, după ce a trecut în trei seturi, scor 6-3, 7-6, 6-3 de Daniil Medvedev, în ultimul act al competiției. Nole câștigă trei turnee de Grand Slam în 2023 și ajunge la 24 în carieră, egalând recordul all-time al legendarei Margaret Court. Sportivul, legendă în tenis, a încheiat epic un sezon 2023 în care mai câștigase Australian Open și Roland Garros, la care se adaugă și o finală jucată la Wimbledon, cu Carlos Alcaraz.

Djokovic și-a luat revanșa în fața lui Medvedev, după finala pierdută acum doi ani, tot la US Open, în trei seturi. Sârbul a făcut un meci perfect la fileu în finala de la New York și a avut emoții doar în setul al doilea. Medvedev s-a încăpățânat să restabilească egalitatea la seturi, dar actul a fost de-a dreptul incendiar, prelungit de sârb până în tie-break, unde a câștigat și a luat o opțiune serioasă pentru adjudecarea titlului de la Flushing Meadows. O oră și 45 de minute a durat cel de-al doilea set, dar Nole a ieșit învingător după 110 puncte disputate.

Primul și ultimul set au fost mult mai simplu pentru jucătorul sârb, care a controlat mingile și i-a dat prea puține șanse lui Medvedev, care nu a mai putut replica după ce s-a văzut condus cu 2-0.

După acest succes, Djokovic conduce cu 10-5 întâlnirile directe cu Medvedev, iar de astăzi a redevenit liderul ierarhiei ATP.

Este pentru a 3-a oară în carieră când Nole atinge ultimul act la toate cele 4 turnee majore în același an, după ce a mai reușit acest lucru în 2015 și 2021. Doar Roger Federer a bifat această perforamnță de 3 ori în carieră, în 2006, 2007 și 2009.

La 36 de ani și 111 zile, Novak Djokovic a devenit cel mai vârstnic câștigător al titlului de simplu masculin la US Open, o performanță colosală el redevine liderul clasamentului ATP luni şi va ajunge la 390 de săptămâni pe prima poziţie mondială, ducând mai departe recordul pe care îl deţinea.

După victoria de la US Open, Djokovic s-a ales cu un cec de 3 milioane de dolari şi 2.000 de puncte ATP, în timp ce Medvedev a fost recompensat cu 1,5 milioane şi 1.200 de puncte.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE