Sărbătorile Zilei Independenţei de vineri, 27 august şi Ziua Limbii de marţi, 31 august vor fi sărbătorite ca în fiecare an cu multe manifestări cultural-artistice.
Astfel, pe 27 august, începând cu ora 10:00 vor avea loc depuneri de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, de la 11:00 la 13:00 vor fi desfăşurate diferite manifestări cultural-artistice şi acţiuni sportive în Grădina Publică.
Începând cu orele 16:00 până la 23:00 doritorii vor avea parte de un concert dedicat sărbătorii de 27 august – ziua independenţei, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. 
Marţi, 31 august când se va sărbători ziua Limbii începând cu 9:30 vor avea loc depuneri de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, de la orele 10:00 până la 17:00 va fi adus un omagiu limbi române printr-un recital de poezii şi muzică în Grădina Publică.
La ora 11.00, în Cimitirul Central va avea loc un program de comemorare a celor care au luptat pentru independenţa Republicii Moldova şi revenirea limbii române şi a grafiei latine, cum ar fi, Ion Vatamanu, Ion şi Doinea Aldea-Teodorovici, Nicolae Costin, Petre Teodorovici, Nicolae Sulac, Ion Dumeniuc, Lidia Istrati.
De la ora 12:00 doritorii pot merge la deschiderea salonului de carte la Biblioteca Naţională, la ora 14:00 va fi lansată bibliografia lui Vlad Pohilă la biblioteca municipală B.P Hajdeu.
Începând cu orele 15:00 vor fi deschise saloanele Moldovei, o expoziţie concurs de artă plastică organizată de Uniunea Artiştilor Plastici din Moldova la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi”. Seara va fi încheiată de un spectacol dedicat zilei Limbii în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la orele 17:00 la 23:00.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE