Mai mulţi pensionari din Bălţi nu şi-au primit pensiile sau le-au primit diminuate considerabil pe parcursul ultimului an. Potrivit CCCEC, cinci lucrători ai ÎS „Poşta Moldovei”, filiala Bălţi, ar fi pus în aplicare o schemă dubioasă de falsificare a semnăturilor din borderouri şi dispoziţiile de plată. Prin urmare, unii pensionari nu şi-au ridicat pensiile pentru câteva luni, iar alţii le-au primit micşorate. Suma prejudiciului cauzat bătrînilor din Bălţi s-a ridicat la 108 117 lei.

În acest sens direcţia generală teritorială Nord, a demarat un control privind delapidarea mijloacelor bugetare încredinţate persoanelor responsabile din cadrul Centrului de poştă Bălţi filiala ÎS „Poşta Moldovei”.
Pe parcursul acestei săptămâni, Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, a audiat lucrătorii poştali vizaţi, care au dat explicaţii pe marginea cazului, confirmând faptul falsificării semnăturilor şi diminuării sumelor dispuse spre achitare.
Totodată, urmează să fie audiate şi victimele.
Ofiţerii anticorupţie au pornit o anchetă în temeiul art.191 al.2 Cod penal al Republicii Moldova - „delapidarea averii străine”.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, lucrătorii poştei riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 500 la 1000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE