Veste bună pentru elevii care au susținut bacalaureatul la limba engleză, aceștia ar putea avea note mai mari. Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova anunță că vor fi acceptate și răspunsurile oferite de candidații care au descrisă o capitală dintr-o țară în care se vorbește limba engleză.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare întotdeauna au soluționat neclaritățile în favoarea elevului. Evaluarea la proba de examen la Limba engleză din cadrul sesiunii de bacalaureat 2022 nu va fi o excepție. Regretăm interpretarea incorectă a cerințelor itemului, admisă de unii candidați. Baremul permite evaluarea nu doar a înțelegerii temei abordare, ci și a competențelor lingvistice demonstrate conform criteriilor stabilite, este menționat în comunicatul MEC.

Amintim că la al treilea item, elevii trebuiau să scrie un eseu despre un oraș dintr-o țară vorbitoare de limba engleză, dar acest oraș să nu fie capitală: „Write an article about any city/town from an English speaking country but a capital city”. Din cauză că majoritatea elevilor nu au știut că „but” înseamnă, în cazul dat, „excepție”, au scris anume despre o capitală.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE