Fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruța, atenționează că după ce Banca de Economii va înceta să mai ofere plăți sociale de la 1 septembrie, aceste plăți vor fi preluate de către o altă bancă. Mai mult, ex-ministrul consideră că această schemă a fost bine regizată și că „Poșta Moldovei” este doar o interfață.
Iată ce scrie Veaceslav Negruța într-un articol pe blogul său:
O eventuală dobândă de 12 la sută la soldul plăţilor sociale – este o demonstrare certă că, de fapt, mijloacele vor fi transmise în gestiunea unei bănci comerciale, iar Poşta Moldovei apare doar ca interfaţă între beneficiarii de plăţi sociale şi banca dată.
În realitate, este o formă ascunsă de preluare a gestiunii fondurilor de o altă bancă comercială. Cei de la Poşta Moldovei încă nu au fost informaţi şi nu pot răspunde la multe întrebări.
Aici urgent este nevoie de opinia Consiliului Concurenţei, dar şi IMPORTANT – opinia BNM, deoarece această bancă comercială este în procedură specială impusă de BNM: supraveghere specială. Contractul între o întreprindere de stat cu o bancă nu poate fi atribuit fără un concurs deschis. BEM administra conturile trezoreriale şi plăţile sociale în baza unui contract obţinut după licitaţie deschisă. Aşa era Legea.
Acum lege nu mai este. Cei de la BNM, treziţi-vă!!! Nu lăsaţi lucrurile să decurgă în afara cadrului legal. Nu fiţi complici! Măcar acum…
Cineva zicea „BERD, BERD – investitor strategic”. Ce prostii. Este altă strategie aici.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE