Procuratura Generală a luat act de solicitarea lui Valeriu Pasat, ex-ministru al Apărării şi fost director al Serviciului de Informaţie şi Securitate, de perfectare a actelor de identitate.
În acest sens, Procuratura Generală a solicitat Ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor perfectarea paşaportului pe numele cetăţeanului Valeriu Pasat în legătură cu necesitatea prezentării la Procuratură şi audierea lui. Precizăm că paşaportul lui Pasat a expirat la 4 decembrie 2008, iar guvernarea de atunci a refuzat eliberarea paşaportului pe motiv că acesta se află sub urmărire penală.
Amintim că, printr-o scrisoare deschisă adresată la 12 octombrie, Procurorului General, fostul ministru al apărării a solicitat să fie invitat în ţară pentru a-şi perfecta documentele şi transmiterea în judecată a celor doua dosare, care i-au fost intentate încă în 2006.
Valeriu Pasat a fost condamnat anterior la 15 ani privaţiune de libertate, fiind acuzat de comercializare ilegală a avioanelor MIG 29 şi a dispozitivelor pentru rachete Uragan.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE