Republica Moldova şi Republica Islamică Iran necesită să-şi îmbunătățească relaţiile comercial-economice bilaterale. La această concluzie au ajuns ministrul Economiei Valeriu Lazăr cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Islamice Iran în Republica Moldova, Akbar Ghassemi Ali Abadi, miercuri, 23 iunie, în cadrul unei ședințe comune.
Părţile au constatat că relaţiile bilaterale moldo-iraniene sunt departe de potenţialul lor real. Astfel, în viitorul apropiat urmează să creeze o comisie de lucru în diverse domenii la nivelul vice-miniştrilor. Grupul de lucru va elabora un plan de acţiuni pentru a revigora relaţiile moldo-iraniene.
“Urmează a fi perfecţionată baza normativă dintre Moldova si Iran, precum ar fi semnarea Acordului privind promovarea şi protejarea investiţiilor, Acordului de evitare a dublei impozitări şi totodată organizarea misiunilor oamenilor de afaceri din Iran în Republica Moldova şi invers”, a declarat ministrul Economiei.
De asemenea, Valeriu Lazăr a atenţionat că Republica Moldova este în procesul de lansare a multiple proiecte investiţionale în domeniul infrastructurii, precum şi proiecte în domeniul privatizării, parteneriatelor public-private şi a invitat agenţii economici iranieni să participe la concursurile investiţionale care se vor desfăşura.
De menționat că, în Republica Moldova funcţionează 5 întreprinderi cu capital iranian.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE