Mâini uscate și crăpate

Spălarea repetată pe mâini poate duce la uscarea pielii şi apariţia iritaţiilor ori a crăpăturilor, care creează senzaţie de arsură sau înţepătură.

„Acelaşi lucru este valabil în cazul folosirii exagerate a şerveţelelor pe bază de alcool”, spune dr. Rachel Romaine, medic dermatolog.

Iritaţii cauzate de soluţiile pe bază de clor

De asemenea, produsele pe bază de clor pot cauza iritaţii la nivelul pielii, ochilor şi căilor respiratorii superioare, adaugă medicul. Clorul este un iritant puternic, atât pentru stomac şi colon, dacă este ingerat, cât şi pentru plămâni,dacă este inhalat.

Trebuie acordată atenţie şi animalelor de companie! Dacă folosiţi clor pentru igienizarea pardoselilor, închideţi animalul de companie într-o altă cameră cât timp faceţi curat şi aerisiţi.

Gelul dezinfectant, pericol de intoxicaţie

Gelurile dezinfectante nu trebuie să înlocuiască apa şi săpunul, adaugă medicul.

„Acestea trebuie folosite doar când nu avem acces la apă. Atenţie şi la copii! Ei pot fi atraşi de ambalajul colorat şi de mirosul plăcut, mai ales în cazul gelurilor dezinfectante cu arome fructate. Astfel, există riscul să înghită gelul respectiv şi să se intoxice.”

Pentru a preveni aceste probleme, specialiştii recomandă aerisirea corectă a încăperii unde sunt folosite soluţii pe bază de clor. În caz contrar, capacitatea pulmonară poate fi afectată la fel ca în cazul unui fumător.

Cât priveşte protejarea pielii mâinilor, specialiştii recomandă purtarea mănuşilor de uz casnic atunci când sunt folosite soluţii dezinfectante pentru curăţarea casei, precum şi utilizarea unei creme intens hidratante, pentru prevenirea iritaţiilor şi uscăciunii pielii.

Aşadar, ţineţi cont de regulile de igienă, dar aveţi grijă să nu faceţi excese şi protejaţi-vă corespunzător!

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE