Au fost depistate cazuri izolate în care BESV sunt asigurate cu un surplus de buletine de vot comparativ cu numărul alegătorilor incluşi în listele electorale de bază (SV 90, SV 91 , SV 71, toate din Chişinău, SV 1 Briceni, SV 2 Hîncești, SV 18 Soroca).
Observatorii Promo-LEX continuă să raporteze cazuri de afișaj electoral ilegal în preajma secțiilor de votare, fiind constatate 13 cazuri noi, inclusiv în raioanele Orhei; Cimişlia; Floreşti; Sângerei; Soroca; Străşeni.
De asemenea continuă agitația electorală, fiind raportate cazuri noi în SV 7 s.Abaclia r-nul Basarbeasca, SV 3 Edineţ, SV 9 s.Căplani r-nul Ştefan Vodă, SV 43 s.Văseni r-nul Teleneşti, SV 23 s.Hruşova r-nul Criuleni, SV 17 s.Belicenii Vechi r-nul Sîngerei. Un caz mai grav a fost înregistrat la SV 3 din or.Cahul unde observatorii au raportat că un membru al BESV a indicat unui alegător de cel puţin trei ori ce candidat să aleagă.
O situație îngrijorătoare reprezintă numărul mare de solicitări de votare la locul aflării.  Astfel, doar la SV 42 s.Şuri r-nul Drochia au fost înregistrate 90 astfel de cereri.
O nouă tentativă de vot multiplu a fost sesizată la secţia de votare 26 s.Glinjeni r-nul Făleşti.
Totodată, continuă să fie comercializate băuturile alcoolice în preajma a nmai multor secții de votare din ţară.
La Edineţ şi Leova s-au constatat cazuri noi de transportare organizată a alegătorilor la secţiile de votare.
Cel puţin cinci cazuri de votare în baza unor acte de identitate necorespunzătoare sau în lipsa actelor de identitate au fost raportate în r-nul Drochia; Congaz UTA Găgăuzia; Bravicea, r-nul Călăraşi; Durleşti mun. Chişinău şi în satulTaxobeni, r-nul Făleşti. Alegătorii au încercat să voteze în baza copiilor ale formei F9, a buletinelor fără fişe de însoţire sau paşapoarte.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE