Un sistem de alertă care ajută la localizarea copiilor dispăruți a fost lansat în Moldova de către compania Meta. Potrivit unui comunicat remis presei, în cazul dispariției unui copil, Meta va distribui o alertă AMBER persoanelor din zonele în care el a fost văzut ultima dată.

Alertele vor include informații detaliate și o fotografie a copilului.

Astfel, oamenii vor putea să vadă alerta și mai târziu, pentru detalii scăpate din vedere inițial și, mai important, să o distribuie prietenilor.

„Moldova este a 26-a țară în care Meta lansează această funcție. Suntem mândri să colaborăm cu Inspectoratul General de Poliție al Republicii Moldova pentru a aduce AMBER Alert la dispoziția locuitorilor țării, pentru a ajuta copiii și familiile acestora. Atunci când un copil este dat dispărut, cel mai important lucru pe care îl putem face este să transmitem informații publicului cât mai repede posibil. Prin intermediul alertelor AMBER de pe Facebook și Instagram, care oferă informațiile corecte persoanelor potrivite, într-un timp scurt, sperăm să reunim copiii dispăruți cu familiile lor,”  a declarat Emily Vacher, director Trust & Safety la Meta.

Declanșarea alertei presupune următorii pași:

Subdiviziunea de poliție responsabilă de declanșarea alertei, transmite către compania Meta un mesaj e-mail care cuprinde descrierea scurtă și una desfășurată a cazului, însoțită de imaginea foto și descrierea copilului, după caz și a suspectului. 

Recepționarea mesajului de către Meta este realizată în regim 24/7 la o adresă e-mail dedicată. Datele pot fi ulterior completate și actualizate la necesitate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE