Directorul Moldovagaz, Vadim Ceban spune cum ar putea să procedeze compania cu cei care nu-și vor achita datoriile la gaz până la 1 august.

Vadim Ceban mai spune că Moldovagaz promovează o politică conciliantă cu consumatorii, inclusiv cu cei care au datorii neachitate pentru gazul consumat.

Șeful de la Moldovagaz a menționat pentru POLITIK.MD că furnizorul le oferă consumatorilor posibilitatea să-și achite datoriile în rate, adică să dispună de un program flexibil de achitare a datoriilor.

„Evident că sunt și consumatori care pot achita, dar nu achită intenționat, iar în raport cu ei vom aplica legislația în vigoare. Nu vom proceda drastic, vom încerca să-i convingem pe consumatorii debitori, iar în cazul în care se vor anula anumite restricții după 1 august, introduse de CSE, vom proceda conform legii, adică cei cu datorii vor fi debranșați de la rețeaua de gaze”, a precizat Vadim Ceban.

Conform situației la data de 18.07.2022, datoria consumatorilor finali pentru gazele naturale furnizate în perioada ianuarie – iunie 2022 constituie 162,5 mil. lei.

Agenția Națională pentru Reglementări în Energetică a aprobat un tarif de 20,61 lei, fără TVA, pentru consumatorii finali, după ce Moldovagaz a cerut un preț de peste 26 de lei, fără TVA inclus. Potrivit proiectului de Hotărâre, noul tarif se va aplica din 1 august 2022.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE