Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a organizat un miting de protest în fața clădirii guvernului împotriva creșterii prețurilor și a privatizărilor ilegale. La acțiunea de protest au participat deputați, consilieri municipali și cetățeni simpli, nemulțumiți de acțiunile PAS. Participanții la miting au scandat: „Jos Guvernul!”, “Jos Maia Sandu!”, “Rușine!”, ”Demisie”, ”PAS – partidul sărăciei!”, ”Opriți creșterea prețurilor!” ș.a.

Deputatul BCS, Grigore Novac a menționat că legislația și Constituția RM prevede că statul trebuie să garanteze un trai decent populației, dar în realitate, datorită PAS, oamenii au ajuns să nu poată să-și achite cele mai stringente necesități.

„Din cauza ignoranței și nedorinței guvernării PAS de a rezolva problemele oamenilor, am ajuns să-i vedem pe agricultori cum blochează traseele, vedem cum întreprinderile mari precum Calea Ferată din Moldova, Macon și altele, intenționat se falimentează. Este o acțiune criminală în raport cu Republica Moldova, o acțiune care distruge viitorul acestei țări. Unica șansă de a supraviețui este demisia PAS”, a menționat deputatul.

Adrian Albu, deputat socialist, s-a referit la modalitatea în care actualii guvernanți cheltuie banii publici. ”Ei cumpără radare exorbitant de scumpe, dar ineficiente, având intenția să mai procure asemenea tehnică în sumă de 1 mld. de euro, bani care vor fi luați din credite, pe care copii și nepoții noștri vor trebuie să-i întoarcă”.

Potrivit lui Adrian Albu, guvernarea are bani pentru armament și nu are bani pentru pensionari, deoarece execută ordinile celor care stau în spatele lor și trag de sfori. ”Avem un guvern care nu știe să lucreze, care ne bagă în datorii!”, a concluzionat parlamentarul.

Pe de altă parte, Guvernul a dfuzat un comunicat în care menționează că nu comentează revendicările manifestanților și că oricine are dreptul să protesteze, desigur, în condițiile legii și respectând drepturile altor cetățeni.

„Guvernul, la rândul său continuă misiunea de a contribui la îmbunătățirea condițiilor de viață prin programele și acțiunile realizate.Nu ne dorim politizarea subiectelor atunci când ne gândim la interesele cetățenilor și invităm toți actorii în societate să contribuie cu soluții concrete în beneficiul oamenilor”, a precizat pentru presa națională purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE