Un nou grup de copii s-au intoxicat cu insecticide la liceul „Ion Creangă” din satul Cuizăuca, raionul Rezina. Asta după ce o săptămână în urmă a avut loc un accident similar, informează Politik.md cu referire la Ministerul Sănătății.
De această dată este vorba despre un grup de 31 de copii, care au ajuns la la Spitalul Raional din Rezina, deși autoritățile dau asigurări că starea lor de sănătate este stabilă.
Specialiștii au constatat că liceul „Ion Creangă” din Cuizăuca, r. Rezina, și-ar fi reluat activitatea într-o perioadă de timp prea scurtă, cabinetele nefiind supuse tuturor măsurilor de expertiză, aerisire și dezinfectare.
„Din lipsa de comunicare, dar și de profesionialism, atât a responsabililor pentru identificarea și înlăturarea cauzei intoxicației, cât și a celor care au permis deschiderea instituției de învățământ, fără a avea o autorizație de la Centrul de Sănătate Publică din Rezina, a avut de suferit un nou grup de copii.
În context, menționăm că toți responsabilii de comiterea acestor erori, vor fi aspru sancționați”, se menționează în comunicatul de presă al Ministerului. În acest sens, ministra Ruxanda Glavan a semnat un Ordin privind demiterea medicului-șef al Centrului de Sănătate Publică din Rezina, Ion Cheptene.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE