Poliţiştii de frontieră vasluieni au descoperit în vama Albiţa, luni, 2 august, un autoturism declarat ca fiind furat din Spania. Potrivit afirmaţiilor şoferului, de 33 ani din Republica Moldova, maşina ar fi fost cumpărată din Franţa şi urma să ajungă în Moldova.
La controlul specific de frontieră, existând suspiciuni asupra provenienţei autovehiculului, s-a efectuat o verificare suplimentară constatându-se că autovehiculul este semnalat ca fiind furat din Spania în anul 2009. Şoferul a declarat poliţiştilor de frontieră că a achiziţionat autoturismul de la un concesionar Peugeot din Franţa şi nu ştia că maşina cu care s-a prezentat la control este furată.
"Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi cu propunerile legale", a declarat Adrian Corogeanu, purtătorul de cuvânt al I.J.P.F. Vaslui.
Autoturismul, un Peuget 308, în valoare de 42.500 lei, a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor în parcul auto al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Vaslui.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE