Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a dispus retragerea unui lot de brânză proaspătă de vacă 5%, care nu corespunde normelor alimentare. Mai exact, au fost depistate grăsimi străine într-un lot de brânză a unui producător de lactate din raionul Florești.

Specialiștii ANSA au inițiat deja procedura de retragere din rețeaua de comerț și rechemare de la clienți a produsului cu data fabricării - 27 iunie și data expirării - 1 iulie.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu ANSA privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană, precum și inducerea în eroare a consumatorului final.

Operatorii din domeniul alimentar deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață sunt pasibili de răspundere juridică.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze magazinului de unde le-au procurat.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE