politik.mdPreședintele PNL, Vitalia Pavlicenco a propus, în cadrul unei conferințe de presă, de miercuri, 17 februarie, să fie organizate emisiuni la Televiziunea publică, printr-un Telemaraton ”Un leu pentru căţelul tău”, pentru a sensibiliza societatea în vederea stopării metodelor barbare contra animalelor neprotejate.
De asemenea, a mai spus Pavlicenco ”am purtat unele discuții cu deputați din Parlamentul Tinerilor, pentru desfășurarea unui flash-mob sau implicarea preoţilor care se poziționează contra uciderii animalelor.
Asociația Obștească pentru Protecția animalelor fără adăpost ”ALGA” au adresat un apel public în care declară că sunt în dezacord cu poziția Primarului General față de demersurile străine primite la Primărie ”și considerăm că pregătirea R.Moldova pentru integrarea în UE înseamnă și preluarea legislației și a practicilor europene, inclusiv în problema maidanezilor”.
”Cerem Parlamentului adoptarea de urgență, în lectura a doua, a legilor privind protecția animalelor. Noi subscriem Declaraţiei universale a drepturilor animalelor, proclamată, în mod solemn, la Paris, pe 15 octombrie 1978, la sediul UNESCO”, a spus Valentina Dudnic, președintele Asociației.
În opinia liderului PNL, problema eutanasierii maidanezilor este una politizată, de aceea Pavlicenco a prezentat un extras special din arhiva de ex-deputat împreună cu un set de interpelări și răspunsuri legate de problema maidanezilor, făcute în mandatul trecut.
”AM plângeri, sesizări depuse de șefii asociațiilor de protecție a animalelor, cu toate aspectele problemei, a căror elucidare nu puteau obține informații, pentru că ei se zbăteau, fără rezultat, pentru obținerea unei cooperări în baza legii Parteneriatului public”, a spus Pavlicenco.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE