Fostul director al CFM, Iurie Topală, învinuit de abuz în serviciu, va sta 30 de zile în arest la domiciliu. Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a dispus transferarea după ce Topală a stat trei luni în Penitenciarul nr.13.

”Ancheta nu este de acord cu această decizie, dar legea nu prevede contestarea ei în fază judiciară”, ne-a spus ofițerul de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Emil Gaitur.

Fostul director al CFM, Iurie Topală, este cercetat penal pentru abuz de serviciu și fraudă, cauzând întreprinderii un prejudiciu de aproape 800 de milioane de lei. Topală mai este învinuit că a favorizat două întreprinderi care acordau servicii de transport Căii Ferate, fiind beneficiari efectivi ai acestora. Întreprinderile respective au beneficiat de tarife preferențiale la serviciile de transport feroviar, în perioada 2017-2019, aducând CFM pierderi de peste 300 de milioane de lei.

Procurorii și angajații Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale au sechestrat bunuri mobile și imobile atât ale persoanei acuzate, cât și ale celor interpuse, din Republica Moldova, România și Belgia. Valoarea totală a sechestrelor aplicate este de aproximativ un milion de euro.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE