ÎPS Mitropolit Vladimir, capul Bisericii Ortodoxe din Moldova, subordonată canonic Patriarhiei Moscovei.

Mitropolia Moldovei califică drept „strigătoare la cer” decizia Curții Europene a Drepturilor Omului din 17 ianuarie și cere autorităților de la Chișinău să nu recunoască legale cuplurile formate din persoanele de aceleași sex.

„Cea mai timidă tentativă de a înregistra legal un cuplu gay în țara noastră va fi urmată de o reacție pe măsură, deoarece astfel de decizii contravin conștiinței eminamente ortodoxe și istorice a poporului”, avertizează Mitropolitul Moldovei Vladimir, într-o opinie publicată pe site-ul Mitropoliei.

Capul Bisericii Ortodoxe din Moldova, subordonată canonic Patriarhiei Moscovei, îndeamnă credincioșii să ia atitudine „pentru ca o asemenea legalizare și promovare a păcatului să nu aibă loc” și amintește guvernanților că au fost votați de „majoritatea covârșitoare” a creștinilor-ortodocși, și nu de „o minoritate homosexuală infimă”.

„Stimați reprezentanți ai puterii, nu sunteți veșnici pe tronul cârmuirii și de domniile voastre depinde cum veți rămâne înscriși în istorie: ca niște oameni cu demnitate, care respectă istoria, tradiția, cultura și credința poporului care v-a oferit încrederea sau ca niște trădători care promovează «valori» străine acestui neam, de dragul unor trecătoare beneficii și recunoștințe”, se arată în mesajul Mitropolitului Vladimir.

​„Pentru a nu lăsa loc de interpretări”, Mitropolia menționează că „nu s-a opus și nici nu se opune” aspirațiilor europene ale R. Moldova, dar „își dorește ca această integrare să aibă loc cu respectarea adevăratelor valori creștine și istorice ale Europei”.

Pe 17 ianuarie, judecătorii CEDO a cerut prin care se cere statelor membre ale Consiliului Europei și celor semnatare ale Convenției Europene a Drepturilor Omului, inclusiv Republicii Moldova, să recunoască și să protejeze prin lege cuplurile LGBT.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE