Deputatul găgăuz Roman Tiutin va rămâne fără cetățenia română din cauza unor declarații scandaloase pe care acesta le-a făcut la adresa României.
Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) din România intenționează să-i retragă cetățenia deputatului după ce Liga Studenților Basarabeni din Galați a trimis o sesizare în acest sens la ANC, scrie Gagauzinfo.md.
ANC i-a trimis o citație deputatului găgăuz prin care îi solicită să se prezinte la sediul instituției din București pe 2 martie 2016, când va avea loc ședința în care va fi analizată solicitarea Ligii Studenților Basarabeni din Galați.
Roman Tiutin a precizat că plângerea asociației de basarabeni din Galați nu ar reprezenta o bază pentru demersul ANC, pentru că în urmă cu doi ani, acesta ar fi anunțat personal autoritățile de la București că vrea să renunțe la cetățenia română.
În 2014, Tiutin se lăuda că mai deține și cetățenia Bulgariei și a Rusiei, chiar dacă acest stat nu permite deținerea dublei cetățenii. Deputatul declara că a obținut pașaportul românesc în anul 1998, plătind pentru acesta 100 de dolari.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE