Două tentative de transportare frauduloasă a țigaretelor peste frontiera de stat au fost dejucate de oamenii legii. Angajații vamali au reținut în vederea confiscării peste 10 mii bucăți țigarete și un autoturism cu locaș special amenajat pentru transportul acestora.Cele două incidente au avut loc pe pista de ieșire din țară prin postul vamal Sculeni, informează Politik.md.
În primul caz, pentru controlul de rigoare s-a prezentat un cetățean moldovean în vârstă de 34 ani la volanul unui ”Mercedes 211 CDI”, cu numere de înmatriculare în Republica Moldova.
La întrebările angajaților vamali, bărbatul a afirmat că nu transportă bunuri prohibite sau mărfuri ce necesită a fi declarate. Totuși, inspectorii vamali au depistat în tavanul unității auto 10 mii bucăți țigarete ”Winston Blue”, cu timbru de acciz al R. Moldova.
În cel de-al doilea caz, urmare a controlului vamal de specialitate efectuat cu ajutorul câinelui antitabac Marry, inspectorul din tura de serviciu și inspectorul chinolog au descoperit un alt lot de țigarete, disimulat în locul prevăzut pentru filtrul de aer.Produsele au fost depistate într-un ”BMW 530 D” înmatriculat în străinătate, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 27 ani.
Modul ingenios de camuflare a țigărilor și nedeclararea acestora în cadrul controlului vamal, au avut drept consecință reținerea automobilului, până la achitarea contravalorii acestuia.Valoarea produselor de tutungerie pe piața neagră din UE este aproximată la suma de 2 000 euro.
Ca urmare, autoritatea vamală a procedat la reţinerea în vederea confiscării a ţigaretelor şi a autoturismului cu locaş special amenajat, sancţionând contravenţional şoferii cu amendă în valoare de 3 000 lei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE