UPDATE (15:58) ”Ofer acest certificat din suflet care valorează foarte mult. Este un certificat originar, semnat de un notar din Alaska           ”.
Întrebat pentru ce i-a oferit acest document președintelui interimar, Merica Hlatcu a răspuns ”pentru că eu am simțit că veți fi un președinte și o să faceți frăție între Alaska și R. Moldova”.
Mihai Ghimpu s-a arătat foarte bucuros de acest cadou menționând ”că mă bucur că am și eu proprietate  în Alaska”.
Președintele Parlamentului, președintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu va primi astăzi, 30 noiembrie, certificatul onorific original de la Moș Crăciun din Parcul Național de la Polul Nord din SUA.
Certificatul va fi înmânat de către Merica Hlatcu, reporter National Geografic Channel, sosit special la Chișinău din Alaska.
”Merica Hlatcu se află de 3 zile în R. Moldova și a vizitat țara întrebând cetățenii cine merită să obțină acest premiu și 80 % dintre respondenți au spus că Mihai Ghimpu este cea mai reprezentativă personalitate din Moldova”, a menționat Liliana Anghel, șefa serviciului de presă de la Parlament pentru Politik.
Mihai Ghimpu este a patra personalitate la nivel mondial, care va obține acest certificat. Până în prezent certificatul a fost înmânat regelui Spaniei, regelui Mihai al României și Președintelui României, Traian Băsescu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE