Declaraţia aparţine fostul director al postului de televiziune 2Plus, Răzvan Paveliu lansată miercuri, 18 august, într-o conferinţă de presă. Potrivit lui Paveliu 85 la sută din veniturile din publicitatea TV trec prin Casa Media, care aparţine tot omului de afaceri Vlad Plahotniuc.
"Atunci când a fost restrasă licenţa TVR, Plahotniuc m-a chemat la el şi m-a rugat să particip la concursul CCA, şi m-a asigurat că acesta va vota aşa cum trebuie. În schimb, mi-a promis că o să facă investiţii enorme în 2Plus, dar au trecut doi ani şi nu s-a schimbat nimic, am fost un instrument de joc în mânile lui Plahotniuc“, a declarat Paveliu.
El mai spune că deţine corespondenţa cu Plahotniuc şi că ştie de câte ori a intrat sau a ieşit Gorincioi de la Plahotniuc. “Voi aduce oameni din România care vor confirma acest lucru”, a mai spus Paveliu.
Paveliu mai spune că licenţa TVR a fost scoasă la concurs în urma unei sesizări conform căreia postul respectiv n-a achitat careva facturi. “Acest caz nici până astăzi nu are un răspuns”, a adăugat Paveliu care afirmă că, de fapt, licenţa TVR a fost retrasă în favoarea unui alt post de televiziune rus.
Menţionăm că, postului român de televiziune TVR i-a fost retrasă licenţa pe teritoriul R. Moldova în septembrie 2007, pe motiv că nu se reuşise semnarea unui nou contract cu Societatea Română, cel vechi expirând la 15 iunie, acelaşi an.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE