“Am urmărit cu atenţie conferinţele de presă organizate de  Lupu şi Urecheanu, şi am văzut că înloc să rupă legăturile mafiote cu Plahotniuc, aceştia se solidarizează cu el”, a menţionat Mocanu în cadrul unei conferinţe de presă,  miercuri, 18 august.
“De mai multe ori aţi auzit că Alianţa este beton. Lucrul de care  mă tem cel mai tare este ca betonul Alianţei să nu aibă marca “Plahotniuc”. Dacă liderii s-ar desolidariza de Plahotniuc, acesta ar trece în tabăra de unde a venit, în tabăra lui Voronin. Numai aşa liderii AIE ar deveni un detaşament combativ, şi societatea le-ar ierta această scurtă şovăială pe care o au”, a declarat Mocanu.
La conferinţă, Mocanu a venit însoţit de oameni care afirmă că sunt victimele afacerilor murdare ale lui Plahotniuc.
Printre aceştia se numără Alexandru Melnic şi Iulia Colesova, acţionari ai Hotelului „Chişinău”. Aceştia susţin că au fost deposedaţi de acţiuni printr-o acţiune de tip “rider”, la care ar fi luat parte şi Plahotniuc.
De asemenea, cei doi acţionari îl acuză pe ministrul justiţiei, Alexandru Tănase că ar fi dat mai multe indicaţii judecătorilor pentru a soluţiona cazul Hotelului Chişinău în favoarea  celor care l-au acaparat, în opinia celor doi, în mod ilegal. Motivul invocat de Tănase ar fi că în caz contrar, acesta ar putea fi un nou dosar pierdut de R. Moldova la CEDO.
Menţionăm că, Sergiu Mocanu a iniţiat recent „campania anti-mafie” împotriva lui Plahotniuc, pe care îl acuză că ar fi creat o reţea mafiotă, tentaculele căreia au ajuns în toate structurile puterii.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE