Bugetul va include o majorare a fondurilor pentru contracararea riscurilor economice provenite din China şi Rusia, dar şi atragerea de fonduri prin ţintirea unor economii de 2.000 de miliarde de dolari la nivelul programelor de cheltuieli obligatorii ale SUA.

Republicanul Trump a încercat şi anul trecut să reducă ajutoarele externe, dat a întâmpinat o opoziţie puternică din partea Congresului şi nu a reuşit să îşi impună planul.

Cel mai recent proiect de buget al administraţiei de la Casa Albă nu va fi aprobat probabil de Camera Democraţilor, care este controlată de democraţi, în special într-un an electoral.

Bugetul prevede majorarea cheltuielilor militare cu 0,3%, la 740,5 miliarde de dolari, pentru anul fiscal care va debuta pe 1 octombrie, şi include fonduri mai mari pentru apărare şi veterani, au spus oficiali ai administraţiei.

Casa Albă propune reducerea cheltuielilor cu 4.400 de miliarde de dolari pe parcursul a 10 ani. Măsurile ar include reducerea cheltuielilor cu 130 de miliarde de dolari prin schimbări aduse preţurilor medicamentelor cu prescripţie din cadrul Medicare, 292 de miliarde de dolari din reducerea programelor de asistenţă socială, cum ar fi bonurile de masă, şi 70 de miliarde de dolari din înăsprirea condiţiilor pentru beneficiile federale destinate persoanelor cu dizabilităţi.

Propunerea lui Trump referitoare la ajutoarele externe este în valoare de 44,1 miliarde de dolari, comparativ cu 55,7 miliarde de dolari în anul fiscal 2020, a spus un oficial al administraţiei.

Ajutorul pentru Ucraina ar rămâne la nivelul din 2020, potrivit noii propuneri. Trump a fost achitat săptămâna trecută pentru acuzaţiile că a blocat ajutorul destinat Ucrainei pentru a presa Kievul să îl investigheze pe rivalul său politic Joe Biden.

Totodată, Trump va solicita o majorare a finanţării International Development Finance Corporation (DFC)de la 150 de milioane de dolari la 700 de milioane de dolari.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE